آیا ساتوشی ناکاموتو فردی ژاپنی بود؟

 


همیشه بهترین کار این است که از روی ظاهر چیزی را قضاوت نکنید. بنابراین شاید نباید تنها از روی نام او قضاوت کرد شاید هم برعکس او یک فرد ژاپنی بود.

Satoshi به معنای هوشمندی و خرد، Naka به معنای واسطه، درون یا رابطه و Moto به معنای مبدأ یا اساس است.

همه این موارد مربوط به شخصی است که با طراحی یک الگوریتم هوشمندانه یک جنبش را بنیان نهاده است. مساله البته این است که هر واژه دارای چندین معنی ممکن است.

ما نمی‌توانیم به طور قطع بدانیم که ناکاموتو ژاپنی است یا نه. در حقیقت، تصور اینکه او یک مرد بوده نیز زیاده‌روی است. حتی نمی‌توان گفت که ساتوشی ناکاموتو نام یک فرد یا حتی گروهی از افراد است.

آیا کسی می داند ساتوشی ناکاموتو چه کسی بود؟

پاسخ این سوال منفی است. اما روش‌های کاراگاهی که افراد حدس‌ می‌زنند حتی گاهی جذاب‌تر از جواب هستند. جاشوا دیویس (Joshua Davis) از نیویورکر معتقد بود ساتوشی ناکاموتو مایکل کلیر (Michael Clear)، دانشجوی کارشناسی ارشد رمزنگاری کالج ترینیتی دوبلین همان مخترع بیت کوین است.

او با تجزیه و تحلیل 80 هزار کلمه نوشته‌های آنلاین ناکاموتو و جستجوی سرنخ‌های زبانی به این نتیجه رسید. جاشوا همچنین به جامعه شناس اقتصاد فنلاندی و توسعه دهنده سابق بازی‌های رایانه‌ای ویلی لدونویرتا (Vili Lehdonvirta) نیز مشکوک شد.

هر دوی این افراد مخترع بیت کوین بودن را انکار کردند. مایکل کلیر در اجلاس وب 2013 این فرضیه که او ساتوشی ناکاموتو است را علناً انکار کرد.

آدام پننبرگ (Adam Penenberg) از کمپانیFAST با این ادعا مخالفت کرد و در عوض استدلال نمود که ناکاموتو در واقع سه نفر بوده است: نیل کینگ (Neal King)، ولادیمیر اوکسمن (Vladimir Oksman) و چارلز بری (Charles Bry). او این موضوع را با جستجوی عبارات منحصر به فرد مقاله بیت کوین ناکاموتو در Google فهمید تا ببیند آیا آن‌ها در جای دیگری استفاده شده‌اند یا خیر.

یکی از آن عبارات، در یک نرم افزار مربوط به روزرسانی و توزیع کلیدهای رمزگذاری که توسط این سه نفر ثبت اختراع شده بود وجود داشت. نام دامنه bitcoin.org که در ابتدا توسط ساتوشی برای انتشار مقالات استفاده می‌شد، تنها سه روز پس ارائه این نرم‌افزار ثبت شده بود.

این دامنه در فنلاند ثبت شده بود و یکی از این سه فرد شش ماه قبل از ثبت دامنه به فنلاند رفته بود. هر سه نفر این ادعا را انکار می‌کنند.

به هر حال، زمانی‌که bitcoin.org در 18 آگوست 2008 ثبت شد، ثبت نام کننده در واقع از یک سرویس ثبت نام ناشناس ژاپنی استفاده کرده و هاست آن یک ISP ژاپنی بود. ثبت نام در سایت فقط در تاریخ 18 مه 2011 به فنلاند منتقل شد که نظریه‌ی آدام پننبرگ را تا حدودی تضعیف می‌کند.

برخی دیگر فکر می‌کنند ناکاموتو مارتی مالمی (Martii Malmi) بود، توسعه دهنده ساکن فنلاند که از ابتدا با بیت کوین درگیر بوده و رابط کاربری آن را توسعه داده است.

احتمال دیگر جد مک کالیب (Jed McCaleb)، دوستدار فرهنگ ژاپنی و ساکن ژاپن است. او مالک صرافی پردردسر Mt. Gox و از پایه گذاران سیستم پرداخت غیرمتمرکز ریپل و استلار است.

نظریه دیگری حاکی از آن است که دانشمندان کامپیوتر دونال اوماهونی (Donal O’Mahony) و مایکل پیرس (Michael Peirce) همان ساتوشی ناکاموتو هستند. این تئوری بر اساس مقاله‌ای که این دو نفر به همراه هیتش تواری (Hitesh Tewari) درمورد پرداخت دیجیتال تألیف کرده و بر اساس کتابی که با هم منتشر کرده‌اند، بود. اوماهونی و تواری همچنین در کالج ترینیتی تحصیل کردند، جایی که مایکل کلیر دانشجو بود.

محققان اسرائیلی انستیتوی وایزمن، دوریت رون (Dorit Ron) و آدی شامیر (Adi Shamir) ادعاهای خود را مبنی بر وجود ارتباطی بین ساتوشی وSilk Road ، وب سایت بازار سیاه که توسط FBI در اکتبر 2013 بسته شد، را پس گرفتند. آن‌ها بیان کردند که بین آدرسی که گفته می‌شود متعلق به ساتوشی است و این سایت ارتباطی وجود دارد. داستین دی ترامل (Dustin D. Trammell)، محقق امنیتی صاحب این آدرس بود و این ادعا را انکار کرد.

در ماه مه 2013، تد نلسون (Ted Nelson)، از پیشگامان حوزه اینترنت نظریه دیگری را بیان کرد. او مدعی شد ساتوشی ناکاموتو ریاضیدان ژاپنی، پروفسور شینیچی موچیزوکی (Shinichi Mochizuki) است. البته او به این نکته اشاره نمود که در بهترین حالت شواهد به نظر درست اما ثابت نشده‌اند.

در فوریه 2014، لیا مک گرات گودمن (Leah McGrath Goodman) از مجله‌ی نیوزویک ادعا کرد که ساتوشی ناکاموتو واقعی را پیدا کرده است. دوریان اس ناکاموتو (Dorian S. Nakamoto) آن زمان تکذیب کرد که چیزی در مورد بیت کوین می‌داند و در نهایت یک وکیل استخدام کرده و بیانیه رسمی را به همین منظور منتشر کرد.

هال فینی (Hal Finney)، مایکل وبر (Michael Weber)، وی دای (Wei Dai) و چندین توسعه دهنده دیگر از جمله کسانی بودند که در گزارش‌های رسانه‌ای و بحث‌های آنلاین به عنوان ساتوشی نام‌گذاری شدند. گروهی از کارشناسان زبانشناسی دانشگاه آستون معتقدند که خالق واقعی بیت کوین، نیک زابو (Nick Szabo) است که بر اساس تجزیه و تحلیل وایت پیپر بیت کوین به این نتیجه رسیده‌اند.

دومینیک فریزبی (Dominic Frisby)، کمدین و نویسنده، در کتاب خود به نام بیت کوین: آینده پول اظهار داشت که زابو، سازنده‌ی بیت گلد محتمل‌ترین فردی است که می‌تواند ساتوشی باشد. این نظریه براساس تجزیه و تحلیل دقیق او در زبانشناسی نوشتن ساتوشی، قضاوت درباره سطح مهارت فنی در C ++ و حتی تاریخ احتمالی تولد ساتوشی بود.

در کتاب ناتانیل پوپر (Nathaniel Popper)، با نام طلای دیجیتال که در ماه مه سال 2015 منتشر شد، گفته شده که در یک برخورد نادر در یک رویداد، زابو دوباره ساتوشی بودن را انکار کرد.

سپس در اوایل دسامبر 2015، در گزارش‌هایی در مجلات Wired و Gizmodo با تردید ادعا شد که کارآفرین استرالیایی کرگ اس رایت (Craig S Wright) ناکاموتو است. Wired  به یک منبع ناشناس نزدیک به رایت اشاره کرد که حافظه پنهانی ایمیل، رونوشت و سایر اسنادی را ارائه می‌دهد که به نقش رایت در ایجاد بیت کوین اشاره دارد. Gizmodo نیز به اسنادی از شخصی که ادعا می‌شود حساب ایمیل کاری رایت را هک کرده و همچنین تلاش برای مصاحبه با افراد نزدیک به وی استناد کرده است. در حالی که افراد دیگر که براساس شواهد و حدسیات به عنوان ناکاموتو معرفی شدند اصرار داشتند که ناکاموتو نیستند اما رایت استثنا است و ادعا می‌کند ناکاموتو است. با این حال، بسیاری معتقدند که شواهد موجود تاکنون برای تأیید این ادعا کافی نبوده و حتی برخی فکر می‌کنند این گزارش‌ها یک فریبکاری است.

Comments

Popular posts from this blog

بهترین صرافی ارز دیجیتال برای ایرانی ها

ارز دیجیتال چیست؟