بهترین صرافی ارز دیجیتال برای ایرانی ها

 

صرافی ارز دیجیتال

 ویژگی‌های یک صرافی خوب

قبل از اینکه معامله یا ترید در یک صرافی ارز دیجیتال را شروع کنید، بررسی‌های کافی را در مورد اعتبار و کیفیت آن صرافی انجام دهید. ویژگی‌های یک صرافی خوب و مورد اطمینان عبارتند از:

·      گذراندن انواع تست های امنیتی و داشتن گواهینامه های مرتبط با قلمی

·      اعتبار تیم فنی و شهرت به عنوان وظیفه اصلی مراقبت از مبادله

·      کیفیت و سرعت خدمات

·      پاسخ سریع و تیم پشتیبانی قوی

·      حجم معاملات بالا

·      درصد کم هزینه های معاملاتی

·      انواع ارزهای رمزپایه (تعداد ارزهای رمزپایه قابل معامله)

·      راحتی در تجارت ارزهای مختلف

·      محیط کاربر جذاب و کارامد

·      ستاد نظرسنجی و توانایی برقراری ارتباط با ما

·      حضور شبکه های اجتماعی مختلف و فعال


از نظر ساختاری صرافی‌ها به دو دسته متمرکز و غیرمتمرکز تقسیم می‌شوند:


۱. صرافی متمرکز: این صرافی‌ها به‌عنوان یک طرف معامله و یا یک شخص ثالث بین خریدار و فروشنده قرار می‌گیرند. از آنجا که آنها توسط یک نهاد مرکزی اداره و کنترل می‌شوند، قابلیت اطمینان بیشتری نسبت به سایر صرافی‌ها دارند. از جمله شناخته‌شده‌ترین صرافی‌های متمرکز می‌توان به کوین کده ، کوین بیس اشاره کرد. تقریباً ۹۹ درصد تمام تراکنش‌های ارز دیجیتال از طریق صرافی‌های متمرکز انجام می‌شود.

۲. صرافی غیرمتمرکز: این صرافی‌ها به کاربران این امکان را می‌دهند که تراکنش‌های همتا به همتا را بدون نیاز به شخص ثالث یا واسطه انجام دهند. به دلیل برخی مسائل از جمله تایید هویت و یا کارمزد بالاتر در صرافی‌های متمرکز، برخی کاربران معامله در این گونه بسترها را ترجیح می‌دهند. این صرافی‌ها دارای هیچ گونه دفتر یا ساختمان مرکزی نیستند و به صورت غیرمتمرکز اداره می‌شود. بسترهایی مانند یونی سواپ و پنکیک سواپ نمونه‌هایی از پلتفرم‌های معاملاتی غیرمتمرکز هستند.


مزایا و معایب صرافی های متمرکز

۱. کاربر پسند

صرافی‌ دیجیتال متمرکز به سرمایه‌گذاران مبتدی روشی آشنا و دوستانه را برای معامله و سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال معرفی می‌کنند. برخلاف پیچیدگی کیف پول‌های کریپتویی و پلتفرم‌های معاملاتی غیرمتمرکز، کاربران این گونه صرافی‌ها قادرند به راحتی وارد اکانت خود شده، موجودی‌شان را مشاهده و از طریق اپلیکیشن یا وب‌سایت، تراکنشی را انجام دهند.

۲. قابل اعتماد

صرافی‌های متمرکز از لایه‌های امنیتی بیشتری برخوردارند و قابلیت اطمینان بالاتری را در مورد نحوه معاملات به کاربران ارائه می‌دهند.

۳. خطر هک شدن

در صرافی متمرکز به دلیل تمرکز سرمایه در یک نهاد واحد، آنها معمولاً اهداف جذابی برای هکرها هستند. نمونه‌ای از چنین حادثه‌ای صرافی Mt.Gox است که زمانی بزرگ‌ترین شرکت مبادلات رمزارزها در جهان بود، اما به دلیل سرقت ۸۵۰ هزار بیت کوین ورشکست شد.

۴. کارمزد معاملات

صرافی‌های متمرکز اغلب برای ارائه خدمات خود، کارمزد تراکنش‌ بالاتری در مقایسه با صرافی‌های غیرمتمرکز دریافت می‌کنند که این برای معاملات با حجم بالا می‌تواند تا حدودی چشمگیر باشد.



مزایا و معایب صرافی های غیرمتمرکز

۱. کاهش خطر هک

کاربران صرافی‌های غیرمتمرکز نیازی به انتقال دارایی خود به شخص ثالث ندارند و هر فرد با در اختیار داشتن کلید خصوصی خود، حافظ دارایی‌اش است. بنابراین دیگر خطر هک شدن یک شرکت یا سازمان وجود ندارد.

۲. جلوگیری از دستکاری بازار

صرافی‌های غیرمتمرکز به دلیل ماهیت همتا به همتای آنها، از دستکاری بازار جلوگیری و از کاربران در برابر معاملات جعلی و پولشویی محافظت می‌کنند.

۳. ناشناس بودن

کاربران صرافی‌های غیرمتمرکز به تایید هویت (KYC) نیازی ندارند و سطح بالاتری از حریم خصوصی و ناشناسی را تجربه می‌کنند.

۴. پیچیدگی

کاربران صرافی‌های غیرمتمرکز باید کلیدها و رمز عبور کیف پول خود را به‌خاطر بسپارند، در غیر این صورت دارایی آنها برای همیشه از دست می‌رود و قابل بازیابی نیست. این صرافی‌ها برخلاف بسترهای متمرکز که فرایند راحت‌ و کاربرپسندی را اریه می‌دهند، از کاربران می‌خواهند که اصول معامله را یاد گرفته و با آن آشنا شوند.

۵. عدم پشتیبانی از فیات

صرافی‌های غیرمتمرکز از قابلیت معامله ارزهای فیات با رمزارزها پشتیبانی نمی‌کنند و این باعث می‌شود آنها برای کاربران تازه‌وارد و افرادی که فقط ارز فیات دارند، گزینه مناسبی نباشند.

۶. حجم نقدینگی کم

حدود ۹۹ درصد از تراکنش‌های کریپتو توسط صرافی‌های متمرکز انجام می‌شود. بنابراین به دلیل کمبود حجم نقدینگی صرافی‌های غیرمتمرکز، زمان انجام معاملات در آنها طولانی‌تر است.



Comments

Popular posts from this blog

ارز دیجیتال چیست؟

آیا ساتوشی ناکاموتو فردی ژاپنی بود؟